Còmica Vida

example graphic

En un bonic poble de muntanya, LARA I PACO passen les seves vacances d’estiu. Com que PACO és un actor de televisió molt popular, li demanen que faci el pregó de la Festa Major, (primera escena de l’espectacle). A partir d’aquest moment, ell i la seva esposa, desarrollen una ambigua amistat amb ELOI, director del grup de teatre amateur del poble i actor aficionat ell mateix, guàrdia municipal de professió. ELOI i LARA inicien una relació amorosa d’amagat de PACO i, quan aquests se’n tornen a la ciutat, resten compromesos a fer una obra de teatre junts. Aquest projecte es veu impulsat pel fet que la mare d’ELOI mor sobtadament i ell rep una bonica quantitat de diners que inverteix en l’obra de teatre que faran conjuntament amb els seus amics. Però res no funciona com estava previst, i l’obra que preparen (una extravagant versió de FEDRA) no té cap mena d’èxit, amb la qual cosa, ELOI resta arruinat i arraconat per la parella d’artistes professionals. Però ELOI no es conforma amb la seva mala sort i du a terme una estranya venjança… I fins aquí podem llegir!!

Un insòlit encàrrec
Aquesta obra sorgeix directament d’un insòlit encàrrec que em va fer en Pep Cruz. Amb la companyia Per-Versions havien posat en escena, amb molt d’èxit, unes versions eròtiques de poesies catalanes, i ara volien abordar un nou treball; i en Pep es va recordar de CÒMICA TRIBU, un llibre de narracions sobre el món del teatre que vaig publicar l’any 2001 i que, pel que sembla, a ell li havia agradat força. Em va encarregar/il.lusionar/responsabilitzar d’un text per als tres magnífics actors de la companyia: la Noël, el Coro i ell mateix, que participés de l’esperit tragicòmic que impregnava aquelles narracions i fins i tot em va suggerir un títol: CÒMICA VIDA com a refèrencia còmplice amb els relats de CÒMICA TRIBU. Heus aquí, ara, el resultat de la peripècia: una obra que parla del teatre i de les persones que el fan, però que també vol parlar de persones molt soles i molt fràgils que intenten surar enmig dels embats de l’existència, de l’ambició que devora els artistes, de la insatisfacció com a font d’infelicitat permanent, del diàleg problemàtic entre camp i ciutat, i de tantes altres coses que (tant de bo!) poden començar a ressonar dins de la ment de cada espectador a partir de les nostres paraules. Per mi, l’experiència ha valgut molt la pena. Espero que per a vostès, també.

Joan Lluís Bozzo
Juliol 2007


FITXA TÈCNICA:
Direcció
Pep Cruz

Autor
Joan Lluís Bozzo

Paco
Pep Cruz
Lara
Noël Olivé
Eloi
Jordi Coromina

Il·luminació
Ignasi Morros
Tècnic
Andreu Fàbregas
Vestuari
Anna Ullibarri
Música i efectes de so
Marçal Cruz
Gravació
Curly Estudios
Grafisme
Anna Sanz
Cartell Fedra
Paco Daranas
Fotografia
Claudi Valentí
Producció
Jordi Coromina
Isabel Boix

Agraïments
T de Teatre, Toni Pujals, Joana Pi, Tina Montón, Anna Rosa Cisquella, Centre Cultural de Vilanova del Vallès, La Funcional Teatre de Figueres, Rut Pomés i Dolors Gratacós

example graphic    Dossier Premsa